Om preparering

Om preparering

Behandling av viltet

Etter at dyret er skutt (eller funnet) må det fryses ned så raskt som mulig. Det legges i en tett plastpose. Pakk det ikke inn i papir, fordi at dersom det blir liggende lenge i fryseren er dette med på å tørke ut viltet. Om viltet er tilgriset med blod, behøver ikke det å bety noe for resultatet, da alt blir vasket før garving. Men jo finere det ser ut når du leverer det, jo enklere er det å få et fint resultat.

Endel vilt kan ikke fritt stoppes ut. Men dette ordner preparanten med på spesielle søknadskjema.

Flåing før hodemontasje

Dersom du ønsker en hodemontasje av for eksempel hjort, kan du gjøre et snitt i nakken på viltet, og kutte skinnet bak forbeina. Salt godt på skinnets kjøttside, i øyner, munn og nese. Frys det ned dersom det ikke kan leveres i løpet av et par dager.

Forsendelse i post

Skal du sende viltet, pass på å pakke viltet inn i rikelig med avispapir. Vilt som er hvitt pakkes først inn i tørkepapir som ikke sverter. Pakk det så inn i plastposer, før det pakkes i en solid kasse. Velg en forsendingsmetode som kommer raskt frem, gjerne i løpet av natten. Ring alltid på forhånd for å forsikre deg om at preparanten er tilgjengelig til å ta i mot pakken.

Etter utstopping

Utstoppete dyr og fugler vil etter en tid bli støvete. På fugler bruk en stor fjær eller en myk støvbørste og dra over fjærdrakten. På pattedyr kan du ta de ut og bruke en hårføner å blåse bort støvet.

Har støv, fett e.l. festet seg må kanskje en mer grundig rengjøring til. Dette bør gjøres av  en preparant, ta iallefall kontakt før du selv prøver.

Selv om preparatene er behandlet med innsektmiddel så er det ingen garanti mot angrep av møll eller biller. De fleste kjemikalier vil tape sin virkning over tid. Derfor er det lurt å med jevne mellomrom ta dyrene utendørs og spray de med et innsektmiddel.

Utstoppete dyr og fugler bør ikke oppbevares i direkte sollys. De vil da blekes ganske raskt.

Kontakt

Adresse: Fjordveien 1298,
8664 Mosjøen

E-post: post@johnsolvang.no
Tlf: 414 72 366